VÄLKOMMEN TILL MATCHPLAY, GOLFTÄVLINGEN FÖR BÅDE PRIVATPERSONER OCH FÖRETAG

Matchplay är en matchspelstävling för par med officiellt handikapp. Par kan vara män, kvinnor eller mix. Tävlingen spelas i Sverige på golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet.

Pågående matcher

Nästa match: Lindbeck & Pettersson vs Idling & Andersson om 4 dagar på Knistad Golf & Country Club.

OBS! Sidan laddas om automatiskt när en match startar.

SÅ HÄR FUNGERAR DET

Matchplay spelas 2020 i hela Sverige och är en tävling för 2-mannalag (herr, dam eller mixed). Officiellt HCP krävs för att delta. Tävlingsformen är 4-boll, Match/Bästboll. Beroende på antal anmälda lag kommer det bli 6-7 omgångar fram till Sverigefinalen. Varje omgång spelas inom 2 veckor där det vinnande laget går vidare i tävlingen.

Ta er till Sverigefinalen och upplev en magisk helg med Matchplay! Sverigefinalen görs upp på en golfklubb som ligger geografiskt bra till för de kvarvarande fyra lagen. Hotell, frukost, all golf samt en bankett på kvällen ingår. De 2 bästa lagen i Sverigefinalen åker med Matchplay till Spanska solkusten för att göra upp om titeln. Flyg, hotell och allt spel ingår för de bägge lagen.

Priset för deltagande i tävlingen är 900:-/lag för privatpersoner och 2400:-/lag (exkl. moms) för företag. Varje lag är garanterat minst 2 matcher.

assignment_turned_in
Registrering

Börja med att skriva in ditt Golf-ID på matchplay.se där du direkt får besked om du är kvalificerad. Ha din lagkamrats Golf-ID tillhands och önskad modell/storlek på piké. Du blir sedan direkt inloggad för att påbörja ditt lagbygge.

supervised_user_circle
Laganmälan

Nu ska du som lagkapten skapa ditt lag och väljer typ av lag (privat/företag), lagmedlem och pikeér från PING. Laget blir inte aktivt förrens du har betalat med swish (privatpersoner), voucher eller faktura (företag).

ballot
Lottning

I slutet av maj görs lottningen för den första omgången och där det tas hänsyn till att alla lag ska få så kort resa som möjligt. Du kommer få information via mail samt på matchplay.se när lottningen är klar och du kan då se vilket lag ni kommer möta.

sports_golf
Spela matcher

Varje match måste spelas inom den period som anges för den lottande omgången. På matchplay.se kommer du kunna se vilket lag ni ska möta samt kontaktuppgifter. När tid och plats är avgjord spelas matchen inom den tidsram som sätts. Använd vårt digitala scorekort där all information räknas ut automatiskt som HCP mm.

golf_course
Sverigefinal

Fyra lag tävlar i Sverigefinalen och denna kommer äga rum på en golfklubb som ligger geografiskt bra till för de tävlande 4 lagen. Hotell, frukost, all golf samt en bankett på kvällen ingår.

flight_takeoff
Finalen

De 2 vinnande lagen i Sverigefinalen åker med Matchplay till Spanska solkusten för att göra upp om titeln. Flyg, hotell och allt spel ingår för de bägge lagen och på vilken bana finalen spelas blir klart under sommaren 2020 (beroende på utv. av Covid-19).


Partners

ping